Just another WordPress.com site

သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ ေသာက္ျခင္းျဖင္႕ က်န္းမာေရး အက်ဳိး ေက်းဇူးရရွိႏိုင္
၁၀၀ရာခိုင္ႏႈန္းပါ၀င္တဲ့ သစ္ သီးေဖ်ာ္ရည္ကို ေသာက္သံုးျခင္း သည္ သစ္သီးအားလံုးကိုစားသံုးသကဲ့သုိ႔ အလားတူ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးကို ရရွိေစႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသနျပဳခ်က္အရ ယူဆ ခဲ့ၾကသည္။ ေလ့လာသုေတသနျပဳခ်က္အရ ၁၀၀ရာခိုင္ႏႈန္း ပါ ၀င္သည့္ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ကို ေသာက္သံုးျခင္းအားျဖင့္ ကင္ ဆာ ၊ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ မွတ္ဥာဏ္ခ်ဳိ႕ယြင္းမႈအပါအ၀င္ နာတာရွည္ ေရာဂါမ်ားျဖစ္ပြားမည့္ ေဘးဥပဒ္ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ဖြယ္ရွိ ေၾကာင္း သုေတသနအဖြဲ႕မွ ဒိုင္ယန္ဟိုင္ဆန္ကေျပာၾကားခဲ့သည္။
သစ္သီးမ်ားအနက္ ပန္းသီး၊ ေရွာက္သီး၊ သံပရာသီး၊ ဘယ္ရီ သီး၊စပ်စ္သီးႏွင့္ တလည္းသီးေဖ်ာ္ရည္မ်ားမွာ က်န္းမာေရးအ က်ဳိး ျဖစ္ထြန္းေစေသာ အေထာက္အထားမ်ားျပသခဲ့ေၾကာင္း သုေတသီတို႔၏ ေလ့လာဆန္းစစ္မႈအရ သိရသည္။
ဘယ္ရီသီးေဖ်ာ္ရည္ ေသာက္သံုးျခင္းျဖင့္ ဆီးလမ္းေၾကာင္းမွ ေရာဂါကူးစက္မႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးျခင္း၊ စပ်စ္သီးႏွင့္ပန္းသီးက အ သက္ အရြယ္ဆိုင္ရာ မွတ္ဥာဏ္ခ်ဳိ႕ယြင္းမႈ ကို တုိးတက္ေစျခင္း၊ တလည္းသီးေဖ်ာ္ရည္က ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာေဘးဥပဒ္ကို ေလွ်ာ့ခ် ေစျခင္း၊ လိေမၼာ္သီးႏွင့္ ဂရိတ္ဖ႐ုသီးေဖ်ာ္ရည္က လည္မ်ဳိႏွင့္ အူမ ႀကီးကင္ဆာတို႔ကိုေလွ်ာ့ခ်ေပးသည္ဟု သိရသည္။

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: